PLEIN 1959
WESTLAND IN BUSINESS 2015
139
PLEIN 1959
Marktplein 43, 2691BV ’s-Gravenzande Tel. (0174) 725 430 Internet:
www.plein1959.nlLinda Franke (23) is sinds twee jaar de trotse eigenaar van
Plein 1959 aan het gezellige Marktplein in het centrum
van ’s-Gravenzande. Een bezoek aan deze warm ingerichte
horecagelegenheid met industriële allure is altijd een beleving.
En dat is precies de bedoeling. “Het bijzondere is dat alles
bijzonder is. We stralen uit dat we anders dan andere kroegen
zijn en dat trekt gasten vanuit het hele Westland en daarbuiten.”
‘Het bijzondere is,
dat alles bijzonder is’
“Of onze gasten komen om lekker te
kletsen onder het genot van een kop
koffie en een borrel, of kiezen voor
een van onze bijzondere activiteiten,
het is altijd een beleving”, vertelt
Linda. “We richten ons op een divers
publiek vanaf een jaar of 25, 30.
Ook veel veertigers, vijftigers en
zestigers, die kwaliteitsbieren, goede
wijnen én uitstekend gastheerschap
waarderen, voelen zich hier prima
thuis. Er is een ruime keuze aan
snacks en gerechtjes van onze kaart
met fingerfood – aan de bar te halen.
Donderdagavond is er live muziek en
in het weekend zorgen dj’s tot 04.00
uur ’s morgens voor een unieke sfeer.
Op vrijdag- en zaterdagavond is
de minimumleeftijd na tien uur
’s avonds 21+”.
HIGH COCKTAIL
Een beleving is ook de High Cocktail,
die Plein 1959 sinds kort aanbiedt,
compleet met bijpassende snacks.
Linda: “We zoeken altijd naar dingen
die de rest niet heeft, zoals dit. Het
leuke is dat de gasten de laatste
cocktail zelf mogen maken. De High
Beer doen we al wat langer en dat is
een enorm succes. Bierliefhebbers
krijgen vier speciaal-bieren geserveerd
en een aantal ‘mannenhappen’, zoals
gehaktballen en kippenpootjes. Bij
elke ronde krijgen ze een uitleg over
de kenmerken van het betreffende
bier”, vertelt Linda, die ter illustratie
de uitgebreide bierkaart laat zien.
Naast Heineken van de tap is er veel
lekkers verkrijgbaar in Plein 1959.
Liever wijn? Een middagje of avondje
High Wine is eveneens heel populair.
De gasten kunnen uit het aanbod
van huiswijnen vier soorten kiezen
en proeven, met uiteraard ook dan
bijbehorende snacks en hapjes. “Onze
regelmatig wisselende reguliere
wijnkaart is nog veel uitgebreider.
Daar staan 24 kwaliteitswijnen op
in verschillende prijsklassen. Voor
iedereen is er een goede wijn.”
Natuurlijk kunnen de gasten ook
terecht voor de traditionele High
Tea. Voor alle High-specialiteiten, die
worden geserveerd van woensdag
tot en met zondag van 15.00-20.00
uur, geldt: minimaal 12 uur tevoren
reserveren.
LUNCH
In het weekeinde serveert het team
van Plein 1959 vanaf 12.00 uur ook
een lunch, binnen en op het terras.
Ook een beleving? In elk geval
verrassend en de moeite van het
proberen zeker waard.
PLEIN 1959 BAR & FOOD
U BENT VAN HARTE WELKOM
Open van woensdag t/m zondag
vanaf 15.00 uur. In het weekeinde
lunch vanaf 12.00 uur.
‘Er is een ruime
keuze aan snacks en
gerechtjes van onze
kaart met fingerfood
– aan de bar te halen.’